Mercy John wil duet met Ilse DeLange

Mercy John is verantwoordelijk voor een van de recentste popklassiekers. Hij maakte de melodie van Danny Vera’s Roller Coaster. Tegelijkertijd is het leven van Mercy John een achtbaan.

John Verhoeven, zoals de singer-songwriter eigenlijk heet, groeide op tussen Boerdonk en Keldonk op het platteland van de voormalige gemeente Erp. Hij worstelde met zijn geestesgesteldheid en toen dat eindelijk tot prachtige muziek had geleid, moest hij zijn 73-jarige vader afgeven aan spierziekte ALS. Eerder trok hij al de theaters in om te vertellen over zijn muziek met thema’s als spijt, heimwee, liefde en angst.

Over Jolwin 78 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Uden. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn vrouw en zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.