Dirk. is om te knuffelen!

Waar Dirk. in eigen land aan de top staat van het live-circuit moet de indie rockband in Nederland nog van vooraf aan beginnen.

Op Pukkelpop wisten Frederik Desmedt, Jelle Denturck, Pieter-Willem Lauwers en Ruben Vanhoutte met gemak de Marquee te vullen. Oh ja, en ze kregen van HUMO en passant ook nog vier sterren. Dat overkwam ze trouwens ook met hun derde album Idiot Paradise op Dansende Beren. In Nederland speelden Dirk. op de laatste vrijdag van februari in 2024 in een zaal waar krap honderd man binnen kan. En een deel van dat publiek kwam direct van de Led Zeppelin-tribuut in de naastgelegen zaal. Ik sprak zanger-bassist Jelle Denturck na afloop.

Over Jolwin 78 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Uden. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn vrouw en zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.