Henk Poort past niet in een hokje

VEGHEL – Henk Poort is klassiek geschoold en in ons land stond hij jarenlang bekend als een van de drie baritons. Naast Ernst Daniël Smid en Marco Bakker. Ook zal hij nooit vergeten worden als The Phantom of the Opera. Al was het midden jaren negentig dat hij met die musical op het podium stond.

Sinds zijn deelname aan het TV-programma Beste Zangers in 2019 weten we dat zijn muzieksmaak breder is dan het klassieke repertoire. Misschien is het daarom ook geen verrassing dat hij langs de theaters trekt met een Big Band. Zie speellijst.

Over Jolwin 78 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Uden. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn vrouw en zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.