Henk Westbroek dé hobbyzanger

UDEN – Duizendpoot Henk Westbroek vindt zichzelf als muzikant een amateur. Dat geldt ook voor zijn band Het Goede Doel. Een band die trouwens ooit is opgericht door Henk Temming en Sander van Herk. Henk Westbroek kwam erbij doordat hij gevraagd werd door zijn jeugdvriend Henk Temming.

Begin jaren negentig viel Het Goede Doel uit elkaar door ernstige meningsverschillen. Henk Westbroek was naast zanger ook  kroegbaas, politicus en radiopresentator. In 1998 scoorde de zanger voor het eerst weer een Top-10-hit, sinds zijn Goede-Doelperiode. Dat was met ‘Zelfs je naam is mooi.’

Over Jolwin 70 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Uden. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn vrouw en zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.