Doorbraak Gifter bleef uit

OSS – De veelbelovende Osse powerpopband Gifter nam op vrijdag 30 november 2018 afscheid van hun fans. Het laatste concert vond plaats in poppodium de Groene Engel in Oss. Na ruim zeven jaar kwam er een einde aan de band, omdat in Gifter de neuzen niet meer allemaal dezelfde kant opstonden.

En zo kwam er een einde aan een band die door velen gezien werd als een belofte voor de toekomst. Zo werd Gifter in 2015 door acht grote Brabantse concertpodia geselecteerd voor het talentenprogramma Proud of the South. Ook gaf de band ruim honderd shows verdeeld over heel Nederland, waaronder op het Bevrijdingsfestival Brabant en tijdens het randprogramma van Eurosonic/Noorderslag.

 

Over Jolwin 78 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Uden. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn vrouw en zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.

2 Comments

 1. Wat ik kan zeggen is dat ik het heel erg jammer vind dat Gifter een einde heeft gemaakt aan hun bestaan als band.
  vanaf het begin heb ik ze gevolg en zag de verandering die ze hebben doorgemaakt op een positieve manier.

  De gitarist Nick van Uden heb ik van kindsbeen zien opgroeien tot een ster van de band.
  Jammer jammer jammer jammer voor zo’n band. De radiomakers hebben ook de band laten vallen door buitenlandse bands de prioriteit te geven.

  Bedankt Gifter

  • Beste Edward,

   Allereerst mijn complimenten voor jouw taalgebruik. Ik heb echt even op moeten zoeken of de term kindsbeen klopt, en dat blijkt het geval.

   De kritiek op de radiomakers begrijp ik en onderschrijf ik ten dele;
   Ik heb de band sinds september 2016 trouw gevolgd voor MfmBrabant, waar ik op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur een radioprogramma maak. Al snap ik ook wel dat ik in Noordoost-Brabant een beperkt bereik heb.

   En ik kan oprecht zeggen dat ik het ook heel jammer vind dat er een eind is gekomen aan Gifter.

   Met muzikale groet,
   Jolwin

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.