Pippo Pollina: van journalist tot muzikant

UDEN – De Italiaanse singer-songwriter Pippo Pollina is groot in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en moederland Italië. Toch begon zijn carrière onder meer in Nederland; als straatmuzikant in Amsterdam. Hij trok door Europa nadat hij de journalistiek de rug toe had gekeerd.

Als journalist legde hij de organisatie van de Italiaanse maffia bloot, maar nadat zijn hoofdredacteur was vermoord, koos Pippo Pollina eieren voor zijn geld. Hij werd muzikant. En niet onverdienstelijk, want in 2017 zong hij 10-duizend Italiaanse fans in de Arena van Verona toe. Pippo Pollina speelt donderdag 1 november in de Kruisherenkapel in Uden.

Over Jolwin 78 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Uden. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn vrouw en zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.