Jazzpolitie maakt luistermuziek

Peter Groot Kormelink; Foto: Danny van den Berg

EINDHOVEN – Een van de grootste Nederlandstalige hits uit de jaren ’90 is afkomstig van de Jazzpolitie. Herman Grimme en Peter Groot Kormelink vonden elkaar opnieuw eind jaren tachtig. Midden jaren tachtig had het tweetal al samengewerkt in de band Splitsing.

Deze band had het eerste optreden op de dag dat Doe Maar in de jaren tachtig het laatste optreden had. Spijtig genoeg raakte de Nederlandse popmuziek in een dal na het uiteenvallen van Doe Maar. Toch was het juist de Jazzpolitie, die de Nederpop in 1993 uit het dal haalde met Liefdesliedjes. Ik sprak Jazzpolitieagent Peter Groot Kormelink in 1997 tijdens Virus in Eindhoven.

Over Jolwin 88 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Noordoost-Brabant. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.