Def P maakt ‘vanille vla’

EINDHOVEN – De basis van de Nederhop is onmiskenbaar gelegd door Osdorp Posse; de rapgroep genoemd naar een wijk in Amsterdam Nieuw-West. De groep wordt gezien als de eerste Nederlandstalige hiphopgroep.

Osdorp Posse werd door de radio geboycot en beticht van ghetto’tje spelen. Met een gelijknamig nummer nam de groep wraak op de media. In 1997 kwam de erkenning voor Osdorp Posse. De band werkte op het album Geendagsvlieg samen met de gerespecteerde Doe Maar-muzikant Henny Vrienten. Ook stond Osdorp Posse dat jaar tweemaal op Pinkpop.

Over Jolwin 88 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Noordoost-Brabant. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.