Het gevecht van Kink FM

Arjen Grolleman, discjockey van Kink FM Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 051220

HILVERSUM – Liefhebbers van alternatieve muziek konden van oktober 1995 tot oktober 2011 terecht bij Kink FM. Van Indie tot elektronische muziek en van Britpop tot metal was op de zender te horen. Ondanks de beperkte doelgroep was Kink FM een commercieel radiostation, onder de hoede van de vereniging Veronica.

Kink FM heeft altijd moeten vechten voor zijn bestaan. De zender was sinds de start op 1 oktober 1995 alleen via de kabel te ontvangen. Een etherfrequentie, daar is het nooit van gekomen. Een van de drijvende krachten van Kink FM was Arjen Grolleman. Ik sprak hem in april 1997.

Over Jolwin 88 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Noordoost-Brabant. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.