Gerard van Maasakkers 40 jaar liedjes

Foto: Phile-Deprez

GENT/OSS – Van ‘Hee gaode mee’ tot ‘Ik kom wa later’, Gerard van Maasakkers maakt al veertig jaar liedjes in het Brabantsdialect. Toch heeft de Nuenense zanger het Brabantse Budel intussen verruild voor het Oost-Vlaanderse Gent.

Het Brabants blijft sinds begin deze eeuw immers ook niet meer tot de eigen provincie beperkt. Van Maasakkers speelt zelfs in Groningen voor volle zalen. En nog belangrijker: ‘zijn teksten weten daar een snaar te raken,’ weet de Theaterkrant. Die kopt in december 2017: ‘Van Maasakkers overschrijdt moeiteloos provinciegrenzen.’ In theater de Lievekamp in Oss vult hij vrijdag 9 februari de grote zaal.

Over Jolwin 78 Artikelen
Geboren in Nijmegen, maar mijn hele leven niet veel verder gekomen dan Uden. Ik houd van cabaret, popmuziek, arthouse film, lekker eten, een goed biertje en mijn vrouw en zoon. Werken is nodig om de geneugten des levens te kunnen betalen. Ik ben geschoold radiomaker en ongeschoold G.E.K., oftewel Goedaardig, Eerlijk en Kritisch. Ik probeer mensen gelijkwaardig tegemoet te treden. Ik leef in het hier en nu en probeer te genieten van de momenten die ik onderweg tegenkom. Ik zou zeggen: “Zwaai naar mij als je me ziet en ik zal terug zwaaien”.